A legfőbb ideje volt az új alaptörvény megszületésének

A legfőbb ideje volt az új alaptörvény megszületésének

A Magyar Polgári Együttműködési Egyesület (MPEE) országjáró rendezvénysorozata legújabb állomásához érkezett 2013. május 22-én, szerdán, Békéscsabán. A sajtótájékoztató témája a Jogállami kerekasztal, azaz beszélgetések az Alaptörvényről, alkotmányosságról, közjogi berendezkedésünk aktuális kérdéseiről.

Utoljára módosítva: 2019. March 04.
Békés megyében kedden, Szarvason rendezték meg először a Jogállami kerekasztalt, majd a rendezvényt folytatták Békéscsabán, szerdán.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy az állampolgárok mindennapjait befolyásolja az alaptörvény, az alkotmány.

- Bel- és külpolitikai vonzatokról lehet információt gyűjteni ezen a rendezvényen, illetve hasznos tanácsokkal látják el a szakértők az érdeklődőket – tette hozzá a polgármester.

Náray-Szabó Gábor a Professzorok Batthyány Körének elnöke, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének elnökségi tagja a jog és az erkölcs kapcsolatáról beszélt. Elmondása szerint az elmúlt 25 évben az emberek igazságérzetével ellentétesen történt a jogalkotás, most a negyedik alkotmánymódosítás viszont az emberek érdekeit szolgálja.

www.mpee.hu

Völgyesi Miklós jogász, az MPEE tagja ismertette, az egyesületcélja, hogy az ország népével megértesse az alkotmány fontosságát.

- A negyedik alkotmánymódosítást az Alkotmánybíróság elfogadta, ez jogerőre emelkedett. Magyarországnak olyan alaptörvénye van, amelyet a nép szabadon hozott meg. Azok a támadások, amelyek ezt az alkotmánymódosítást érték, mind politikai haszonszerzés céljával indíttattak. Megalkottuk azt a törvényt, amellyel a jövőnket építhetjük, és az országot biztos kezekben tarthatjuk – mondta el Völgyesi Miklós.