Kecskeméten tanácskozott a Jogállami kerekasztal

Kecskeméten tanácskozott a Jogállami kerekasztal

A múlt héten a Nemzeti Fórum Egyesülete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata, és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület közös rendezvényének vendége volt dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

Utoljára módosítva: 2019. March 04.

Dr. Zombor Gábor az elmúlt évek beruházásairól, a Mercedes gyárról, valamint a hírös város jövőjét rendkívül pozitívan befolyásoló fejlesztésekről adott - vetítéssel egybekötött - tájékoztatót. Egyre több beszállító érkezik a városba, számos cég választja befektetéseinek helyszínéül Kecskemétet - hallottuk a polgármestertől; aki ismertette a Mercedes gyár beruházásának történetét, és kitért annak távlatos hatásaira is.

Ezt követően Bagó Zoltán Európa Parlamenti képviselő EU-s ügyekről adott általános tájékoztatást – érintve a Benes-dekrétumról folyó vitát is; majd az Alkotmánybíróság működéséről is beszélt.

Tordáné dr. Petneházy Judit
a felsőoktatásban kialakult anomálikat elemezte, dr. Juhász Imre professzor az új Alaptörvény lényegi vonásairól pedig „Támadások kereszttüzében” címmel tartott rövid előadást. Végezetül az est házigazdája: dr. Iványosi-Szabó András, a Kölcsey Kör tagjának köszöntője zárta az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény-sorozatot.

Forrás: kecskemet.hu