Sajtóközlemények

„Gyújts egy gyertyát!” - Séta a keresztény üldözöttekért

2015. június 12.

Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene. Mi ezt csak békés eszközökkel és a kiengesztelődést szolgálva tehetjük. Ezért határozták el szervezeteink (a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre), hogy gyertyás sétával hívják föl a társadalom figyelmét az ügyre, mely mindenkit érint.

Jogállami kerekasztal állandó és meghívott résztvevőkkel

2013. január 23.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület „Jogállami kerekasztal” címmel 2013-ban országjárást szervez az egyesület elnökségének, tagjainak és helyi tagszervezetinek közreműködésével. A kerekasztal-beszélgetéseken az új Alaptörvényről, alkotmányosságról, közjogi berendezkedésünk aktuális kérdéseiről, a választójogi változásokról állandó és meghívott előadók tájékoztatják az érdeklődőket.

Három igen - 2008. március 9-én vizsgázik a magyar demokrácia

2012. január 23.

Igen, próbatétel elott áll az egész ország demokratikus kultúrája. Akarnak-e élni és ténylegesen élnek-e az emberek a népakarat közvetlen kinyilvánításának az Alkotmányban biztosított lehetoségével, felismerik-e, hogy a köz ügyei, egyben saját legfontosabb ügyeik rájuk és nem egy szuk csoportra tartoznak, megérzik-e, hogy ok nem alattvalók, hanem valódi polgárok, tehát egy demokratikus közösség tagjai.